Info

Reisepodden

Reisepodden er en podcast for alle som elsker å reise - enten det er på storbyhelg, sydenferie eller et skikkelig eksotisk eventyr. Programlederne er Lena Ronge, Caroline Korsvoll og Gjermund Glesnes, og utgiver er Cloud Media Service.
RSS Feed
Reisepodden
2016
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Mar 10, 2016

Tips 1: Essex i England
I stedet for en langweekend i London, hvorfor ikke heller ta en biltur i Essex, bo på B&B og spise verdens beste østers? spør Lena. - Og når dere først er der, så dra til Maldon hvor dere kan smake på vannet der det kjente saltet kommer fra. Husk gummistøvler!

Fem tips i Sør-Amerika
Tips 1: Tango i Buenos Aires
- San Telmo er den eldste bydelen i Buenos Aires og hver søndag er det et stort gatemarked her. På fortauene danses det tango, og tangodans kan også sjekke ut tangoteatret El Viejo Almacén, sier Caroline.

Tips 2: Montevideo
I Montevideo, hovedstaden i Uruguay, bør du besøke en av byens veldig mange kafeer og barer. Noen av dem ser akkurat ut som de gjorde på 50-tallet! Gå også innom en «parrilla». Her får du verdens beste biffer!

Tips 3: Strendene i Rio de Janeiro
Copacobana har du sikkert hørt om, men sjekk også ut Ipanema. Her trenes, bades og flørtes det dagen lang. Stranda er delt inn i soner der hver sone har sitt klientell. Homsene møtes for eksempel i sone 8 1/2. Hipsterne går til sone 9. Turister og familier møtes i sone 10 og 11.

Tips 4: Amazonas
Et cruise på Amazonas koster litt, men opplevelsen av å gli langs breddene av regnskogen i en liten farkost rundt soloppgang, er formidabel.

Tips 5: Strendene på Ilha Grande
I Europa er enhver fin strand med behagelig badevann pakket av turister, men det er ikke tilfellet i f.eks. Brasil. Gjermunds tips er Ilha Grande, en tidligere fengselsøy med over 100 strender men nesten ingen fastboende eller turister. Og en gammel fengselsfugl som fortsatt bor på øya.

Skrekkens eksempler – reisepoddens nedturer

Nedtur 1: Gambia
Landet Gjermund aldri vil reise tilbake til, er Gambia. Etter hans mening fullt av forventninger om sexturisme, folk som vil lure deg – og et hotell hvor vannet ikke når opp til toalettene i andre etasje.

Nedtur 2: Kina
For Caroline er Kina lik sure folk som ville lure henne for penger, vond mat og eviglange bussturer. Lena syns derimot landet er topp! I hvert fall storbyene Beijing og Shanghai. Gå inn i de gamle hutongene, hvor du får fantastisk mat, tipser hun.

Nedtur 3: Cancun
Cancun i Mexico splitter panelet like mye. For Lena ble det en nedtur, men Caroline vet råd. Slik får du en perfekt ferie ved Ta turen nedover Maya-rivieran. Playa del Carmen er et turiststed, men er likevel ti ganger mer sjarmerende enn Cancun. Reis en time videre så kommer du til fantastiske Tulum. Her er det nydelige strender, eco chice hoteller, mye sunn og god mat og muligheter for retreats med yoga, pilates etc. Et ekte paradis!

Beste togtur med barn
Caroline slår et slag for NSBs tematog, hvor barn og voksne kan ta tematog med alt fra strikking eller spøkelseshistorier til gitarkurs. Sjekk ut alle tilbudene på NSBs sider. www.nsb.no/tematog

Ukas nedtur:
Star Tours nyhet babyklubb er ingen nedtur. Men at Aftenpostens artikkel om dette møtes med mange negative stemmer, blir ukas nedtur.

0 Comments
Adding comments is not available at this time.