Info

Reisepodden

Reisepodden er en podcast for alle som elsker å reise - enten det er på storbyhelg, sydenferie eller et skikkelig eksotisk eventyr. Programlederne er Lena Ronge, Caroline Korsvoll og Gjermund Glesnes, og utgiver er Cloud Media Service.
RSS Feed
Reisepodden
2016
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Mar 10, 2016

Hvor vil nordmenn reise i sommerferien 2016? Hva er de hotte landene, og hvilke utslag gir terrorfrykt og svak krone?

Hva bør man gjøre i Kambodsja, og fins det gode råd mot flyskrekk?

Det er spørsmålene i denne episoden, før de tre reisepodderne forteller om sine absolutte favorittsteder – med begeistrede tips til København, Bangkok og Roma som resultat.

Beste reisemål i 2016?

Hva som er beste reisemål i 2016 er en vanskelig øvelse. Gjermund har samlet listene til 8 forskjellige reiseredaksjoner, men de til sammen 112 tipsene fordeler seg på 90 forskjellige steder! 

For nordmenn vil også kronekursen spille inn. Den vil gjøre utenlandsferien dyrere, men bransjen tror selv at folk heller vil droppe langhelgen til en storby enn selve sommerferien, sier Caroline.

5 land som er hot eller not

Albania: Apollo begynte med direktecharter dit i fjor sommer, og landet er definitivt en trenddestinasjon. Ferien blir billigere enn i andre Middelhavsland, men landet er fortsatt litt røffere og mindre polert.

Norge: Kronekursen har ikke noe å si for nordmenn i Norge. Lena tipser om overnatting på Litløy fyr i Vesterålen. Les reportasje her.   

Hellas: I år er det ingen frykt for statskonkurs, men flyktningstrømmen kan gi nok drepe litt av gleden for mange. Dra likevel, oppfordrer Reisepodden!

Kanariøyene opplever ifølge Aftenposten turistsvikt blant nordmenn. Det beklager Lena. – Dra til Las Palmas, det er en kul storby som ikke er veldig preget av turisme og med varme hele året.

Tyrkia er et annet sted som sliter, på grunn av terrorfrykt. – Jeg hadde kanskje ikke dratt til Istanbul eller tatt inn på all inclusive-hotell, sier Gjermund.

Tips: Lykiske vei i Tyrkia

Han tipser derimot om et område i Tyrkia som han mener er like trygt som overalt ellers: Området Lykia vest for Antalya har massevis av historie – Sankt Nikolas, «julenissen» var biskop i Myra, og flere antikke ruiner. Området har også flott natur og fotturen Den lykiske vei som er regnet blant verdens beste. Les mer om Lykia her.

Tips: Kambodsja

Hvis Tom fikk én million kroner, ville han reist til Phnom Penh og kjørt tuktuk.

Phnom Penh er ikke noen veldig vakker by. Men dra til Angkor Wat, råder Caroline og anbefaler å stå opp tidlig nok til å se den fantastiske soloppgangen. For å få med deg mest mulig bør du leie en (moped)sjåfør for en dag, så kan du nyte dagen ruinene av det som en gang var Kambodsjas hovedstad.

Hun anbefaler også å ta en tur ut til Phu Quoc Island i nabolandet Vietnam, men svært nær den kambodsjanske grensen. Her er det noen helt fantastiske strender! Ta en tur med sykkeltaxi rundt på den lille øya, en båttur med dykking og bading eller spis et nydelig måltid for under en femtilapp! Vårrullene du får her, får du ingen andre steder. Namnam, sier Caroline.

Råd mot flyskrekk

En lytter har sendt Reisepodden spørsmål om hvilke råd som fins mot flyskrekk. Her vet Lena svar:

Si fra med en gang du kommer om bord og gi beskjed om hvilket sete du sitter på. Be dem gi beskjed til de andre i kabinen. Vi er veldig vant til denne type informasjon. Ved at vi får beskjed gjør det det lettere for oss å gi deg støtte underveis hvis det skulle oppstå noe som turbulense og liknende. Dersom du flyr sjelden: Ta en halv Valium, men hold deg helt uten alkohol. Ellers er et godt råd å ta et kurs! Se denne videosnutten.

Reisepoddens favorittsteder

Hvor reiser vi tilbake gang på gang på gang? Her er de tre faste poddernes svar:

Barnevennlige København

København er en super by (også) for barnefamilier, sier Caroline. – Dropp masete flyplasser og ta heller DFDS-båten til København, og slipp unna sikkerhetskontroller og lange køer. Oppgradér gjerne lugaren din så får du bedre senger og bedre plass. det er verdt pengene. Vel fremme i Kongens by anbefaler vi barnefamiliene en tur til Tivoli, så klart, som forøvrig er like gøy for voksne som for barn. Her er det blant annet mange bra restauranter og butikker.

– Et av Københavns beste sildesteder, Grøften, ligger også i Tivoli, skyter Lena inn. 

Av museer er både Believe it or not (passe sært og grotesk) og Guinness world records museum gøy for ungene. Ellers er selvsagt sykling et must i København, og hvis det er sol så bør dere ta turen ut til Amager strand.

http://www.ripleys.com/copenhagen/

Lenas tips til Bangkok

Bangkok er verdens aller deiligste by å være i, forteller Lena, som sier elsker luktene og fargene i den thailandske hovedstaden. – Spis gatemat, du kan spise overalt, jeg har aldri blitt matforgiftet. Og du kan ta en drink på Oriental Hotel og føle du er i en James Bond film, dra på taket på Banyan Tree og se solnedgangen, og dra ned på gata og spise en helt vanvittig god middag for en tier.

Lei sykkel og sykle med guide til steder du ikke kommer til ellers. Det ligger for eksempel en svær jungel bare 20 minutters sykkeltur fra den verste trafikken. Og ta 1,5 times thaimassasje med varme urter på Wat Pho-tempelet hvor den største tradisjonelle thaimassasjeskolen ligger.

Tips til kunstbyen Roma

Første gang du er i Roma, bør du droppe noen av de store severdighetene. For det er så mange av dem at turen kan bli helt forferdelig, sier Gjermund om sin favorittby. Han tipser heller om Kapusinerklosteret i Via Veneto, mosaikkene i kirken Santa Maria in Trastevere – midt i restaurantområdet Trastevere – og den franske kirken San Luigi dei Francesi – midt i turiststrømmen mellom Piazza Navona og Pantheon. – Der henger tre malerier av «gangsterrapperen» i barokken, Caravaggio, forteller han videre. Les om hans Roma-favoritter her

Og til slutt ukas nedtur

Biodrivstoff, blant annet til fly, kan ifølge NRK være lagd av palmeolje som dyrkes i nedhogd regnskog, har Gjermund hørt på radio.

0 Comments
Adding comments is not available at this time.